Over Goed Werk

Wat is Goed Werk?

De naam Goed Werk is ontleend aan de bijbel Efeze 2:10:

"Want zijn maaksel zijn wij, in Christus Jezus geschapen om goede werken te doen, die God tevoren bereid heeft, opdat wij daarin zouden wandelen"

Goed Werk is een stichting zonder winstoogmerk die opgericht is door christenen. Goed Werk wil kansarmen in de derde wereld werk en een inkomen bieden, en bijdragen aan het ontstaan en in stand houden van een eerlijk handelskanaal.
Goed Werk is een beetje de christelijke variant van de wereldwinkel.

Hoe gaat deze eerlijke handel dan?

Goed Werk betrekt producten uit Latijns Amerika, Afrika en Azi. Tussenliggende organisaties zorgen voor de import en het contact met de makers/ producenten, daarbij wordt o.a. advies gegeven over de verkoopbaarheid van de producten. (een voorbeeld: Mensen in de binnenlanden van een ander werelddeel weten meestal niets over de principes, smaken en trends op de westerse markt, ze snappen soms niet dat kleuren het ene jaar "in" en het andere jaar weer "uit" zijn.) Winkel 1
Winkel 2 De producten worden voornamelijk ingekocht bij Centrum Mondiaal in Culemborg. Daar kunnen wij, Goed Werk vrijwilligers, inkopen doen bij 15 importeurs met producten uit ruim 30 landen verspreid over de wereld. Vervolgens worden de food en non-food producten dan weer in de Goed Werkwinkel verkocht. En van de pijlers van Goed Werk is dat al onze activiteiten door vrijwilligers worden uitgevoerd.

Goed Werk en stichting "Josia"

Goed Werk is inmiddels een stichting met de naam "Josia". De naam Josia is ook ontleend aan de bijbel Jer. 22:16, waar staat dat Josia de ellendigen en armen recht deed wedervaren. Toch staan we bekend onder onze oude handelsnaam "Goed Werk", en ons motto is:

"Kopen bij Goed Werk is blijvend investeren in mensenlevens!!"

Activiteiten

Goed Werk staat op markten.
Wat Kockengen betreft gaat dat om de Kockengense jaarmarkt en de Kerstmarkt.

Kockengense jaarmarkt
Tony's Chocolonely tijdens de Kockengense jaarmarkt 2017.

Goed Werk verzorgt presentaties.
Op verzoek houden wij voor b.v. een (vrouwen)vereniging of soos een presentatie met film en showen daarbij onze artikelen. De presentatie kan eventueel 'opgefleurd' worden met een bingo.

Design: Arnoud van Otterloo | xhtml 1.0 | css